17. rujna 2021. održana je početna tiskovna konferencija projekta „KaRijERA i JA“ koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a financira se iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 31.792.709,24 HRK.

Nositelj projekta je Tehnička škola Karlovac, a u projektu sudjeluje 21 partner iz obrazovnog, civilnog i gospodarskog sektora. Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka, kao projektni partner, bavi se aktivnostima izrade dva nova standarda zanimanja i kvalifikacija i modernizacijom postojećih strukovnih programa. Partnerstvom i suradnjom na projektu ojačat će suradnja između strukovnih škola, povećat će se školski kapaciteti budućim stručnim usavršavanjima i osposobljavanjima te povećati broj upisanih učenika  u strukovna zanimanja.

Projekt „KaRijERA i JA“ potiče sinergiju obrazovnog i poduzetničkog područja u sektoru elektrotehnike i računalstva stvarajući konkurentniji, kompetentniji i inovativniji stručni kadar. Razvijanje novih uvjeta kroz suvremenu infrastrukturu, opremanjem specijaliziranih kabineta najmodernijom opremom, unaprjeđenjem postojećih strukovnih programa i programa za učenike s teškoćama i osobe s invaliditetom s više praktične nastave te razvojem novih formalnih i neformalnih programa obrazovanja odraslih, rezultirat će usvajanjem novih vještina i kompetencija polaznika potrebnih za zanimanja budućnosti u elektrotehnici i računalstvu.