Web alati s kojima možete pristupiti mrtvim linkovima i izbrisanim online podacima

pročitajte zanimljiv i koristan članak:

web-alati-s-kojima-mozete-pristupiti-mrtvim-linkovima-i-izbrisanim-online-podacima

“Radi se o takozvanim “internetskim arhivima”. To su zapravo stranice i/li aplikacije koje pohranjuju velike količine različitih online sadržaja, i to na način da u vremenskim intervalima bilježe i pohranjuju sve podatke dostupne na nekoj internetskoj adresi.

Tako pomoću web arhiva možete proučiti sadržaj već odavno mrtvih web adresa, ponovno pronaći važnu informaciju koju je netko namjerno pokušao obrisati, ili pak vidjeti koje su se vijesti vrtjele na vašem omiljenom portalu prije nekoliko godina.”

Kao digitalne knjižnice 🙂

Hrvatski internet slavi 24. rođendan

Prije točno 24 godine – 17. studenoga 1992. godine službeno je puštena u rad hrvatska akademska i istraživačka računalno komunikacijska mreža, utemeljena na IP protokolu i njezina poveznica na globalnu mrežu internet i taj se dan računa kao službeni datum spajanja na internet prve mreže u nacionalnim razmjerima bazirane na internetskom protokolu.

pročitaj više: http://www.jutarnji.hr/vijesti/obrazovanje/hrvatski-internet-slavi-24.-rodendan/5276407/

Članak u Jutarnjem listu donosi zanimljive podatke o gledanju serija na internetu

serije-11

Svaku epizodu “Game of Trones”, koji se prikazuje na HBO-u, pogleda u prosjeku oko 3,5 milijuna ljudi. Jednu sezonu “Kuće od karata”, koja se prikazuje na Pickboxu, korisnici su gledali najmanje 9,4 milijuna sati, prema konzervativnim procjenama, što je više od 13 života.

serije-09

Državna matura aplikacija za Android i Apple

Office 365 Education besplatan za nastavnike i učenike

Zanima vas što sve Google zna o vama? Kliknite na ovih 6 linkova…

Hrvatski građani imaju više od milijun računala
Hrvatski građani imaju više od milijun računala, a njih 37 posto razmišlja u idućoj godini kupiti novo, pokazalo je uz ostalo istraživanje o korištenju računala u kućanstvima koje je na uzorku od 1.700 građana provela agencija Tvornica istraživanja.

Što je u Google naočalama?

Kako napraviti Facebook Timeline

  • Zaštite privatnost na Facebooku

Najpopularnija društvena mreža – Facebook tijekom 2011. godine uvela je niz promjena u svojem sustavu zaštite privatnosti korisnika. Promjene, koje su ponajviše rezultat velikog pritiska javnosti i stručnjaka iz područja računalne sigurnosti, uključuju potpuno redizajnirano sučelje koje upravlja privatnošću i mnoštvo novih mogućnosti. Tako se, od nedavno može za svaki pojedini sadržaj, kojeg korisnik postavlja, definirati kome će biti dostupan. Također je uvedena mogućnost korištenja protokola HTTPS kod pristupa stranicama Facebooka

Ukoliko još uvijek niste saznali sve informacije o opasnostima kojima se izlažete prilikom postavljanja osobnih podataka i sadržaja na najpopularniju društvenu mrežu i ako ne znate podestiti svoj profil na Facebooku tako da pritom sačuvate privatnost, svakako vam preporučujemo novu inačiču brošure Nacionalnog CERT-a “Zaštitite privatnost na Facebooku“.

3. siječnja 2012. pokrenuta online registracija besplatnih .hr i from.hr domena
Uvođenjem online registracija potpuno se napušta dosadašnji način registracije putem papirnatih obrazaca i cijeli se proces za korisnike bitno olakšava i ubrzava.
Koristite li jedan od najbrže rastućih servisa za dijeljenje sadržaja koji je u kratko vrijeme postao jedan od top 10 društvenih medija? Pitate se što će vam još jedna društvena mreža? Pinterest je drugačiji – to je online pinboard…pogledajte…