Okupili smo se u knjižnici i podijelili svoje sportske, glazbene, školske i životne priče 🙂

     

     

 

DAN DAROVITIH UČENIKA
Dana 21. ožujka 2022. g. obilježili smo Dan darovitih učenika veselim druženjem u knjižnici naše škole. Ondje su okupljeni učenici međusobno mogli podijeliti različite priče o svojim darovitostima, koje su zaista bile šarolike.
Nakon uvodnih riječi školske pedagoginje Melite Vincetić i Irene Smojver Koprivnikar o tome što predstavlja darovitost i koliko ju je važno razvijati, uslijedilo je predstavljanje učenika.
Najprije nam se predstavio Sandi Kinkela, učenik 2. A razreda koji svira trubu već 2 godine. Sandi svira u bendu Puhi s kojima ima probe jednom mjesečno, a svoje slobodno vrijeme, između ostaloga, provodi i vježbajući s instruktorom.
Paulo Jelovica, učenik 2. D razreda predstavio nam je svoju harmoniku koju svira već 6 godina. Učenik je to koji, uz školu, ide i na privatnu poduku iz harmonike.
Vitor Polić (1. A) još je jedan harmonikaš koji nam je predstavio svoj instrument i pokazao nam kako on zvuči kada se uzme u prave ruke. Vitor nam je rekao kako redovito svira na svadbama i rođendanima, a zahvaljujući svojoj harmonici bio je i na HRT-u. Osim harmonike, trenirao je i karate te je dospio čak do crnoga pojasa. No, nažalost, ozljeda ga je spriječila da se njime bavi i dalje.
Dino Toić (2. C) pričao nam je o svojoj ljubavi prema sopilama i uspjesima na natjecanjima u Pinezima i Ronjgima. Pošto postoje manja i vela, to jest debela i tanka sopila, one se uvijek sviraju u paru, a taj dan to nije bilo moguće izvesti. Zato nam je Dino pustio snimku svoje svirke i pokazao nam vrlo prodoran zvuk i interesantne mogućnosti instrumenta. Zanimljivo je da on svira već dvije godine, a postiže uspjehe i svira na svadbama.
David Pranjić (1. A) veslač je već 6 godina, a veslanje trenira od svoje 9. godine. Svaki dan trenira dva puta na dan u Veslačkom klubu „Jadran“.
Osvojio je 2 zlata na državnoj razini, a trenutno se više fokusira na veslanje, nego na školu.
Matej Kostić (3. C) košarkaš je već 10 godina. Trenutno trenira u Košarkaškom klubu „Škrljevo“. Igra za reprezentaciju te trenira dva puta na dan. S obzirom da je iz Istre, boravi u domu, no vrlo uspješno svladava sve svoje obveze.
Mario Meštrović (4. A) već 4 godine sudjeluje u mnogim humanitarnim akcijama. Osvojio je i 1. mjesto prvoga kruga u projektu „Lektira na mreži“ za kreativnu izradu reklame lektirnoga djela „Preobrazba“ Franza Kafke. Mario nam je pričao o tome gdje se vidi u budućnosti te kako bi htio ići na fakultet za Sigurnost na radu.
Anton Host (2. B) bavi se karateom već 10 godina. Sedam je puta bio prvak države, a na svjetskom prvenstvu osvojio je 9. mjesto. On, također, uz školu kombinira treninge 2 puta tjedno i zasad uspješno svladava sve svoje obveze.
Nikolina Hrvatin još je jedna učenica 2. B razreda. Nastavnici ju izdvajaju kao marljivu i odgovornu učenicu. Jako je posvećena i uspješna u školi, bez obzira na daljinu koju svakodnevno prelazi kako bi došla na nastavu. Nikolina planira naslijediti obiteljski posao, stoga ni ne čudi da je tako fokusirana na uspjeh. Svi ćemo se složiti da je pohvalno vidjeti uspješnu žensku osobu u struci u kojoj dominiraju muškarci.
Filipa Lozića (2. A) nastavnici prepoznaju kao iznimno talentiranoga za struku, što i ne čudi jer gaji veliku ljubav prema motorima, a to znači i redovito sastavljanje i rastavljanje motora. Iako iz Električnih strojeva i uređaja postiže dobre ocjene, više ga zanimaju Vježbe. Filip, uz izdvojeno, trenira i u Boćarskom klubu Lovran.
Karlo Maglica (2. A) vaterpolist je s 5 osvojena državna zlata i 1 brončanom medaljom, no zbog povrede koljena imao je dug oporavak. Trenutno igra u 1. B ligi za seniore, a u budućnosti se vidi kao pomorac.
Još jedan učenik 2. A razreda , Domagoj Lončarić, predstavio nam je svoju ljubav prema šahu koja se razvila još od 1. razreda osnovne škole. Domagoj igra seniorske turnire i u njima je vrlo uspješan, a nedavno je nastupao i za EIOŠ te osvojio 3. mjesto.
Učenik 3. B razreda, Vito Glažar, izniman je učenik i kroz ocjene, angažman na nastavi, odgovornost, savjesnost, ali i kroz sport i hobije. Naime, Vito već 6 godina trenira badminton, a u slobodno vrijeme bavi se oldtimerima. Nada se da će mu zaljubljenost u oldtimere pružiti mogućnost da se njima istinski bavi i kroz posao, a ne samo kao hobi.
Marin Milaković (2. D) rekreativni je svirač električne gitare koji obožava pjesme 70. , 80. i 90. godina, a svoju iznimnu nadarenost pokazuje činjenica da svira lijevom rukom, iako je dešnjak.
Lovro Šarić izniman je učenik 1. A razreda koji postiže odlične rezultate u školi, bez obzira na disleksiju i probleme koje ona može donijeti sa sobom. Isprobao je mnogo sportova, no i sam kroz smijeh priznaje kako nije pretjerano uspješan ni u jednom. Trenutno se bavi brdskim biciklizmom i najbitnije je da u njemu iskonski uživa.
Ivan Fugošić (2. D) još je jedan odličan učenik koji redovno putuje s Krka. Jako je posvećen školi, a posebno je talentiran za struku. U budućnosti planira upisati fakultet ili odmah pronaći posao. Ivan neće gubiti vrijeme!
Na kraju nam se predstavio gost iznenađenja – Vedran Turkalj, bivši učenik naše škole koji je bio profesionalni nogometaš do 30. godine života. Vedran je ispričao kako je bio iznenađujuće jako dobar učenik, s obzirom na to da se fokusirao isključivo na nogomet. Svojevremeno se trudio učiti na nastavi, kako bi nakon nastave svo svoje vrijeme posvetio nogometu u koji je veliki zaljubljenik. No, upozorio je učenike i na realnost života: „Uvijek gledaj da imaš financije!“ Nakon 30. godine morao se pobrinuti da ima od čega živjeti i sada se bavi strukom – postavlja električne instalacije. Vedran je zanimljivo izjavio i svih nas zamislio o ciklusu života: „Planiraj da u budućnosti ti svojim starcima daješ pare, a ne oni tebi!“
Druženje smo nastavili uz slasnu zakusku i zvukove naših svirača koji su se vrlo spretno prepoznali u melodijama i oformili pravi mali školski bend. Njima su se pridružili i ostali učenici pjevanjem, a svo to veselje u knjižnici ubrzo je prizvalo i ostale učenike i djelatnike škole.
Karlo Đurić i Josip Kovačević, 2. B