6. Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održavaju se od 24. do 30. travnja 2023., s aktivnostima i u tjednima prije i poslije toga.

Glavni ciljevi projekta su podizanje svijesti javnosti o važnosti medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja o medijskim sadržajima, stvaranje prilika za medijsko obrazovanje što većeg broja građana, posebice djece i mladih, te podrška nastavnicima i odgojiteljima osiguravanjem obrazovnih materijala za razvoj medijske pismenosti.

Na portalu medijskapismenost.hr, koji je glavna komunikacijska platforma Dana medijske pismenosti, za besplatno preuzimanje dostupna su 33 obrazovna materijala30 videolekcija, koji su od objave prvih materijala 2018. do sada preuzeti više od 900 tisuća puta.

Ove Vam godine kao interesantnu temu preporučujemo da pogledate videovodič kako nastaje sportski program Nove TV: https://www.youtube.com/watch?v=RyZV5YG5kY4

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

i, svakako, ponavljanje tema vezanih uz sigurnost na internetu koje ste razmatrali i na nastavi: https://www.medijskapismenost.hr/sigurnost-na-internetu/

Preuzeto s https://www.medijskapismenost.hr/dani-medijske-pismenosti-2023/; pristupljeno: 27.4.2023.