Kada je knjižnica opremljena i otvorena za korisnike ne zna se pouzdano jer o tome nema pisane dokumentacije, ali da je izvjesna zbirka u školi postojala od samih početaka dokazuju stare knjige po čijim pečatima možemo pratiti promjene koje su na ovim prostorima bile česte i korjenite.
Tako najstariji sačuvani primjerci imaju mađarske pečate iz doba Austro-ugarske, zatim talijanske, pa, napokon, hrvatske ali, da raznovrsnost ne bude iznevjerena, i dalje se izmjenjuju pečati s različitim nazivima škola vlasnika knjige…Najstarija inventarna knjiga od 320 stranica, nažalost, nema nikakvih datuma, pa ne znamo kada je otvorena, prva je uvedena knjiga Ive Andrića “Na Drini ćuprija”, izdanje “Svjetlosti” Sarajevo, 1946. godine. Dalje slijede inventarni brojevi do br.4159 (“Velike detektivske priče”, Mladost, Sarajevo, 1954.). Druga nastavlja slijed od br. 4160 do 8319. itd.

Prema pričanju starijih, sada već umirovljenih, kolegica prva je knjižnica bila u prizemlju zgrade sve do 1962. godine, a onda je preseljena na 1. kat u malu prostoriju koja je vremenom postala sličnija skladištu knjiga no knjižnici jer je knjižnični fond bio sve bogatiji, a prostor i oprema uvijek isti…

Prvu stručnu voditeljicu knjižnica je dobila tek 1971. godine, ona je od hrpa nabacanih knjiga i kupova knjižnih kartona te dvije inventarne knjige u koje su četiri različite ruke unosile podatke stvorila sređenu knjižnicu, upisala ono što je našla na policama, a nije bilo uvedeno u inventarne knjige, opremila knjige knjižnim džepićima i kartončićima, posložila ih na police poštujući propisanu UDK (Univerzalnu decimalnu klasifikaciju) i izradila abecedni i stručni katalog, što je omogućilo učenicima, profesorima, ostalim djelatnicima, polaznicima obrazovanja odraslih i drugim korisnicima zainteresiranim za fond korištenje knjižnične zbirke smještene u samo 30 kvadrata…

Kada se 1992. godine CUO ETK podijelio na dvije samostalne škole, Elektrotehničku i Elektroindustrijsku i obrtničku školu, knjižnica je ostala cjelovita, pa se od tada njezinim fondom služe korisnici obiju škola.

1994. Elektroindustrijska i obrtnička škola zaposlila je svoju knjižničarku. Za građu koju nabavlja Elektroindustrijska i obrtnička škola otvorene su 14. lipnja 1993. inventarna knjiga VI. : darovane knjige (inv. br. 1. Radovan Tadej “Ki smo ča smo”, Rijeka, 1992. zadnji upisan br. 592.), 1. ožujka 1994. inv. knjiga VII. : kupljene knjige (1. Andrilović-Čudina “Psihologija učenja i nastave”, zadnji upisan broj 241.), 22. travnja 1993. inv. knjiga VIII. :udžbenici (1. grupa autora “Priručnik za ravnatelje odgojno-obrazovnih ustanova”, zadnji upisan broj 339.) i 15. siječnja 2001. knjiga AV za audio-vizualnu i elektroničku građu koja je zasad najmanja po opsegu. Uvidom u te knjige može se pratiti sustavno obogaćivanje knjižničnog fonda u dogovoru s Elektrotehničkom školom koja je nastavila nakon podjele uvoditi svoje prinove u inv. knjige IV. i V.

1995. knjižnica je proširena rušenjem pregradnog zida koji ju je dijelio od fotokopirnice, pa je njezina ukupna površina povećana na 45 m².
1999. Elektroindustrijska i obrtnička škola kupila je za knjižnicu računalo koje je priključeno na Internet i time otvorila vrata novom dobu u posredovanju informacijama.
2004. kupili smo program za upravljanje knjižnicama –  METELwin.
U listopadu 2007. knjižnica je opet proširena (srušen je pregradni zid koji ju je dijelio od čajne kuhinje), pa sada djeluje u prostoru dugačkom 10,45 i širokom 6,30 m (visina je 3,90). Postavljena je i nova električna instalacija da bi se postavilo više računala za korisnike.
2012. e-čitači u uporabi.
U rujnu 2019. smo počeli koristiti integrirani knjižnični program ZaKi s obzirom na to da je  u Primorsko-goranskoj županiji zaživio projekt izgradnje jedinstvenoga knjižničnog sustava narodnih i školskih knjižnica kojeg, od 2010. do danas, provodi Gradska  knjižnica Rijeka, a podržava ga i Primorsko-goranska županija  redovitim godišnjim sufinanciranjem u sklopu programa javnih potreba.

2020. obilježila je pandemija koronavirusa koja nam je nametnula nove načine rada i veće korištenje virtualnog okruženja. 11000 knjiga, časopisi, AV građa, čitaonica, kontakti/virtualne knjižnice Microsoft Teams…