Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine, od 21. rujna do 5. listopada, organizira Tjedan cjeloživotnog učenja, nacionalnu obrazovnu kampanju u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. Radi se o UNESCO-ovoj inicijativi koja je pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija. Ove godine, manifestacija se organizira 14. put u RH.

U sklopu ove kampanje organizira se veliki broj vrlo različitih aktivnosti kroz koje se  građane  motivira da se uključe u neki oblik učenja, pri čemu je važno istaknuti da učenje ne treba shvatiti isključivo kao formalno školovanje ili nešto što se odnosi samo na mlađu životnu dob – učiti se može i kroz razne neformalne oblike, tečajeve, radionice, predavanja, kao i samostalno (npr. čitajući), a vrijedan oblik učenja je i učenje kroz iskustvo (radno, životno, itd.). Također, učenje nije ograničeno ni na jednu životnu dob, već je važno i korisno u svim životnim razdobljima – od predškolske dobi, pa do duboke starosti. Više o Tjednu cjeloživotnog učenja možete saznati na http://cjelozivotno-ucenje.hr/.

Naša se Škola svake godine uključuje u aktivnosti TCU-a, između ostaloga i sudjelujući na Sajmu cjeloživotnog učenja na Korzu gdje prezentiramo najzanimljivija učenička postignuća u području inovacija te zainteresirane posjetitelje upoznajemo s ponudom programa u sustavu obrazovanja odraslih. Budući da ove godine, nažalost, zbog aktualne epidemiološke situacije nije moguće organizirati takav oblik manifestacije, predstavit ćemo Školu kroz nekoliko sljedećih sadržaja, nadajući se da ćemo i na taj način pokazati naše zanimljivosti te  potaknuti posjetitelje stranice na promišljanje o važnosti cjeloživotnog učenja.

https://youtu.be/FSz2HDC_Llk

https://youtu.be/HDdn4ZfpGVs

https://eios.systich.hr/wp-content/uploads/2017/02/Elektroindustrijska-i-obrtni%C4%8Dka-%C5%A1kola-Rijeka-240.mp4?_=0

https://youtu.be/QaCHkU-JikI

https://youtu.be/7UjWWgEKHTE

https://youtu.be/yJhLv6O1SKA

https://www.jutarnji.hr/naslovnica/inovatori-pokrecu-cijelo-gospodarstvo-hrvatska-mora-zauzeti-svoje-mjesto-evo-koje-hrvatske-skole-najvise-poticu-kreativno-razmisljanje-9549233

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=vjaZ-joOMx0

https://eios.systich.hr/upisi-u-programe-obrazovanja-odraslih/